Бедственото положение в шест варненски общини остава

0
Все още остават затворени пътни отсечки от третокласната пътна мрежа
Все още остават затворени пътни отсечки от третокласната пътна мрежа Снимка: Меteo Bulgaria / Facebook

Все още остават затворени пътни отсечки от третокласната пътна мрежа

Ситуацията в област Варна след силния вятър и валежите през почивните дни постепенно се нормализира. В по-голямата част от населените места, които бяха засегнати от лошото време, вече са възстановени водоподаването и електроснабдяването. Все още са затворени няколко пътни отсечки от третокласната пътна мрежа, като се очаква до края на деня да бъдат проходими.

В шест от общините във Варненска област бедственото положение остава, като се очаква до края на деня в някои от тях то да бъде отменено. Проблемите днес бяха най-вече по пътя Варна - Добрич, който беше затворен заради закъсали тежкотоварни автомобили в района на село Любен Каравелово. Пътят вече е отворен за леки автомобили.

"От вчера сутринта стоим и чакаме на затворен път по трасето Варна - Добрич. Никой не ни дава обяснение, стоим на пътя без никаква информация отникъде. Звъним на 112 и казват, че пътят е затворен и съответно затварят нали линията. Превозваме хранителна стока за птицеферма, където в момента са вече без фураж и са гладни", каза шофьор, предаде БНТ.

В областта има две села без ток и осем без вода. Няколко третокласни пътни отсечки все още са затворени за движение.

"В община Суворово е затворен пътят Суворово (Дръндар)- Николаевка и Баново-Калиманци", уточни Андрияна Андреева областен управител на Варненска област.

В деня на бедствието утежнена е била ситуацията в община Аксаково, заявиха от противопожарната служба във Варна.

"За двата дни имаме общо 219 обслужени произшествия…...От днес сутринта сме ликвидирали 37 произшествия основно свързани с паднали клони и дървета. По нашата статистика, която водим сме извели от преспите 172 човека общо", каза Тихомир Тотев, директор на ОДПБЗН Варна.

Екипите в областта продължават да отстраняват паднали дървета, клони и лиса. След заседанието на оперативния щаб в Община Варна след 18 часа ще стане ясно дали утре учениците ще се върнат в класните стаи или ще продължат да учат онлайн.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари