Бебето на двете майки с първа разходка в Русе

3

Първата разходка на бебока в парка в Русе. 

Бебето на двете майки излезе на първата си разходка, пише "България Днес".

Малчуганът, който се роди на 6 юни т.г., е изведен от двете си родителки в парка в Русе, където събира слънчеви лъчи.

Гордите майки споделиха кадър от първата градска обиколка на пеленачето. Прави впечатление изключително красивата бебешка количка, в която първото бебе, създадено от хомосексуални жени у нас, се вози. Тя е изцяло в бял цвят, символизиращ чистотата и невинността. На снимката позира 41-годишната Вяра, която е силната половинка в отношенията.

По-рано този месец 25-годишната Диляна, която даде живот на момченцето, бе изписана от местната болница. Майката и бебето са в добро здраве. Семейството е на върха на щастието и не спира да бди над пеленачето. Вяра и Диляна са толкова развълнувани от новия член на семейството, че побързаха да покажат бебето си още в първите минути след раждането му. Месеци преди да се появи на бял свят, влюбените дами напълно преорганизираха дома си и направиха детска стая за рожбата си. Днес бебокът спи в собствено легло, обградено от играчки и любовта на двете си майки.

Детето е кръстено Виктор-Мануел и се появява след ин витро процедура.

Използвани са яйцеклетките на едната бъдеща майка Вяра и анонимен донор, а другата жена износва детето и го ражда. По този начин и двете имат принос към създаването на общата си рожба. Семейството е категорично, че няма да възпитава детето си да бъде хомосексуално, а ще му дадат свобода само да избере пътя си.

Дни след щастливото събитие законови неуредици внесоха смут в семейната идилия. Оказва се, че отглеждането на дете от еднополови родители не е законово уредено и би могло да създаде препятствия по време на израстването на малчугана. Необичайният случай започна да се разглежда и от държавните органи.

"Наистина чисто законово не е уредено. При случай на смърт на биологичната майка, тази, която е износила плода, другата жена не се зачита за родител. Пред закона е никоя и не може да претендира за настойник на детето. В такива случаи се надяваме социалните да разпознаят връзката между двете жени и да позволят на другата да бъде родител", каза пред "България Днес" Венета Лимберова, председател на младежката ЛГБТ организация "Действие", бореща се за правата на хората с различна ориентация.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари