Бебе починало 6 дни след раждането, но го водят живо… 14 години

0
Районният съд пък отхвърли молбата на майката за издаване на смъртен акт на момиченцето
Районният съд пък отхвърли молбата на майката за издаване на смъртен акт на момиченцето

Детенце, починало шест дни след раждането си, се е водило живо в продължение на… повече от 14 години, пише 24rodopi.com.

Районният съд в Момчилград пък отхвърли молбата на майката за издаване на смъртен акт на момиченцето. В архивите на Дома за медико-социални грижи в Кърджали, както и в Отделение по клинична патология, Отделението по съдебна медицина, Акушеро-гинекологично отделение и Неонатологично отделение също не са били открити данни за настъпила смърт. Гюлнур М. била родена на 22 декември 2000 година в болницата в Момчилград. Момиченцето дошло на бял свят с малформации с диагноза „Spina bifida aperta", което наложило настаняването му в специализирано отделение. Актът за раждане бил издаден на 27 декември. Ден по-късно обаче детенцето починало в болницата в Кърджали.

Родителите му взели тялото от моргата, а ден след това го погребали в родното си село. Повече от 14 години след смъртта му, момиченцето продължавало да се води в регистрите на селото. Това принудило майката да се обърне към съда. Окръжните магистрати в Кърджали отмениха решението на Районния съд в Момчилград и наложиха Общинската администрация да издаде смъртен акт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари