Бебе по пощата

0
Пътешествията на малчуганите били цяло приключение
Пътешествията на малчуганите били цяло приключение

Бебе по пощата: Между 1913 г. и 1920 г. американците имали такова доверие в пощенската система и железопътния транспорт, че не се притеснявали да изпращат дори...пеленачетата си по пощата.

До определено тегло всяко дете можело да бъде разнесено като пощенски плик лично от пощальон. За тази цел пощенските служители просто слагали детето в голяма и удобна торба и го доставяли на желания адрес, информират от Канал 3.

Пътешествията на малчуганите били цяло приключение. Позната е историята на малката Идит Неф. Шестгодишното момиченце било изпратено от майка си от Флорида при баща си в Чарлстън, Вирджиния.

Това коствало на семейството едва 15 цента. За децата се плащала застраховка от $50 и те пристигали невредими при баби и дядовци. 

Друг е въпросът дали им е било много приятно да бъдат разнасяни в торба на десетки мили разстояние. Съдейки по един от фотодокументите за "бебешката поща", то малчуганите не са били почитатели на тази услуга. 

През януари 1913 печатно издание в Ричмънд, Вирджиния, публикува писмен въпрос от директор на пощите в щата Джорджия към негов колега за това каква е процедурата за изпращане на бебе.

Според Централната Пощенска служба бебетата не попадат в категорията на "пчелите и насекомите, които са единствените живи същества, пренасяни от пощенските служители." 

Въпросът за пренасянето на бебета по пощата е бил узаконен за кратко, но законът бил отмен само след няколко месеца. Така тази практика оцелява едва няколко години.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари