БДЖ провежда спартакиада за своите служители

0
Спортното събитие се реализира за поредна година в курортното селище Паничище
Спортното събитие се реализира за поредна година в курортното селище Паничище

Днес и утре, (10-и и 11-и юни), националният железопътен превозвач провежда национална спартакиада за служители от дружествата на „Холдинг БДЖ” ЕАД - „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД и „БДЖ – Товарни превози” ЕООД.

Спортното събитие се реализира за поредна година в курортното селище Паничище.

По време на организираната спартакиада се изпълняват състезания в няколко отборни и индивидуални спортни дисциплини в т.ч. футбол, тенис на маса, тенис на корт, лека атлетика и шахмат.

Освен това, през месеците април и май, бяха реализирани и регионални спартакиади за служителите от структурата на БДЖ в градовете Пловдив, Горна Оряховица и София. Тези отбори и състезатели в индивидуалните спортове в различните дисциплини, които са се представили най-добре, вземат участие и в националната спартакиада.

„Холдинг БДЖ” ЕАД регулярно организира за всички свои служители регионални и национални спартакиади. Чрез провеждането на такива събития се възстановява една традиция в железницата, която дава възможност на служителите да развиват активна спортна дейност, да намират общи интереси извън работната обстановка и да се забавляват чрез участието си и наблюдаването на спортните състезания.

Редица проучвания показват, че активното участие в организираните фирмени спортни мероприятия подобрява не само здравословното състояние на служителите, а и повишава тяхната работоспособност. Провеждането на активни спортни занимания дава възможност за редовно физическо натоварване и се явява като фактор за преодоляване на натрупания стрес през работното всекидневие. Освен това, спортната дейност подобрява дисциплината и стремежа към постигането на поставените цели, както и помага за подобряването на работата в екип чрез сплотяването на колектива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари