БДЖ няма да спира влака Русе - Варна

0
БДЖ няма да спира нови влакове от 1 февруари в това число и двата трена от Варна за Русе
БДЖ няма да спира нови влакове от 1 февруари в това число и двата трена от Варна за Русе

БДЖ няма да спира нови влакове от 1 февруари в това число и двата трена от Варна за Русе, съобщи от парламентарната трибуна транспортният министър Ивайло Московски. Решението от края на миналата година ще се ревизира, обеща той. Московски уточни, че вече разговарял с министъра на финансите Владислав Горанов по въпроса за липсващите 40 млн. лв. за железниците.

Заради сумата бяха спрени 38 влака преди нова година, а от 1 февруари се планираше това да се случи с други 90, част от които бяха и два влака по линията ВарнаРусе. Спирането на влаковете предизвика вълна от недоволство, като за събота и неделя бяха насрочени протести в София, Варна, Горна Оряховица, Карлово, Монтана, Лом и Бойчиновци.

„На база на това, че тези 40 милиона стоят блокирани и не могат да се ползват заради още недошлата нотификация от Брюксел, неодобрената държавна помощ, а те за да я одобрят, имат ред изисквания, което ще отнеме време, намерихме за по-разумно те да бъдат прехвърлени към общата сума на субсидията. Ще го направя с едно постановление на Министерския съвет и ще отменим решението за обявените за спиране влакове и ще ревизираме спрените досега. От 1 февруари няма да спират влакове. Може би няма да можем да възстановим в пълен обем тези 38 влака, които са спрени, но ще ревизираме това становище и ще успокоим населението", обясни министър Московски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари