Бдение в памет на убит мъж в Добрич

1
На 7 март до детски кът в парка беше намерено тялото на мъж
На 7 март до детски кът в парка беше намерено тялото на мъж Снимка: Павлина Живкова / БТА

На 7 март до детски кът в парка беше намерено тялото на мъж

Десетки добричлии се събраха в неделния ден в градския парк „Свети Георги“ в Добрич на мястото, където на седми март беше намерен убит 56-годишен мъж.

На 7 март до детски кът в парка беше намерено тялото на мъж. По Закона за МВР за престъплението е задържан 31-годишен млад мъж. Окръжна прокуратура - Добрич води досъдебно производство. Има данни, че 31-годишният мъж страда от психично заболяване, предаде БТА.

Събралите се днес хора поднесоха цветя и запалиха свещ в памет на починалия.

Организаторът на бдението Венцислав Великов каза за медиите, че се борят за справедливо разследване. Едно от исканията им е и към Община Добрич да се разработи план за превенция, за да не се допускат подобни инциденти занапред. „Опитвам се да се боря гражданското общество да бъде по-активно, да отстояваме своите права, да отправим апел към местната и изпълнителната власт и всички, от които зависи, да се изготви план за превенция, за да не се допускат подобни инциденти. Ставаме ежедневно свидетели на вандализъм, употреба на алкохол в градската среда, не само в градския парк, но и в центъра. Дори току-що направих снимки на счупена бутилка от шампанско в близост до църквата. Това са неща, които за съжаление хората масово подминават, като че ли вече са свикнали с тези гледки. Това е моята цел - да се борим гражданското общество да бъде по-активно, да изисква и да притиснем хората, от които зависи да си свършат работата, за да не се допускат такива инциденти“, каза още Венцислав Великов.

Според него това, че трети ден прокуратурата не е дала официално изявление за случая, води до спекулации по темата.

Не може да сме съгласни със случващото се, не знам системата ли е виновна, кой е виновен, но ситуацията е много изкривена, заяви Станислав Димитров, който е един от дошлите да отдадат почит към убития. Настояваме виновният, независимо от документите, които има, да си понесе последствията. Това няма да върне човешкия живот, но трябва да има някаква превенция, посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари