Бдение пред СК "Дунав" в памет на загиналото момче

15
Много деца от школата на клуба и граждани запалиха свещи и поднесоха цветя
Много деца от школата на клуба и граждани запалиха свещи и поднесоха цветя Снимка: Мартин Пенев / БТА

Много деца от школата на клуба и граждани запалиха свещи и поднесоха цветя

Русенци се събраха тази вечер пред спортен комплекс "Дунав", където вчера вечерта при тренировка на изкуствено игрище мълния порази две 11-годишни момчета, които са част от школата на футболен клуб "Дунав".

Едното момче почина по-късно в болница - въпреки усилията на лекарите да го спасят, а другото е в тежко състояние.

Фенове на "Дунав", футболисти, много деца от школата на клуба и граждани запалиха свещи и с мълчаливо бдение почетоха паметта на починалото дете и се помолиха другото да се възстанови. Поднесени бяха и цветя, предаде БТА.

След тежкия инцидент от футболния клуб "Дунав" изразиха своите съболезнования и обясниха, че ако е имало индикация за буря, тренировката е щяла да бъде прекратена. Концесионерът на спортната база д-р Симеон Симеонов коментира, че на стадиона има гръмоотводи, които функционират, преминали са през съответните замервания.

Инцидентът се разследва от Окръжната прокуратура в Русе. Следствените действия са насочени към изясняване на всички обстоятелства, свързани с изискванията за безопасност на футболното игрище, наличието и годността на мълниеносните защитни системи, състоянието и заземяването на електрическите тела, както и дължимото поведение в това отношение на съответните лица.

По случая бе организирана и съвместна проверка между Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) и Община Русе в спортния комплекс "Дунав". Целта е да се установи състоянието на мълниезащитната система на базата. Очакват се резултатите от проверката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Недялко
    Концесионерът Симеон Симеонов в затвора.
  • 1
    2
    ТарТара
    Изкуствените настилки се явяват Изолатор многохилядното напрежение не може да се неутрализира в земята и пораженията са фатални.Няма нищо по добро от естествената трева.Никига не бих си пуснал децата да играят на петролни боклуци.Травмите също са по болезнени.
  • -8
    1
    Боряна
    А въздесъщият Пенчо Милков, защо го няма в новината и на снимката? Скъпи! Твоите деца, НЕ ЧУВСТВАТ липсата на баща-с-екс-ма-.....ниак. Ти си СРАМ за поколенията преди и след тебе.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари