ББР договори нови 50 милиона евро от Китайската "Ексим банк"

0
Договорените средства ще бъдат използвани за подпомагане на български предприятия, включително и за финансиране на търговски операции
Договорените средства ще бъдат използвани за подпомагане на български предприятия, включително и за финансиране на търговски операции Снимка: ББР

Договорените средства ще бъдат използвани за подпомагане на български предприятия, включително и за финансиране на търговски операции

Българската банка за развитие (ББР) ще получи 50 млн. евро кредитна линия от китайската "Ексим банк" (КЕБ) за финансиране на българския бизнес, съобщава ББР.

Срокът на заема е 5 години, а договорените средства ще бъдат използвани за подпомагане на български предприятия, включително и за финансиране на търговски операции. Финансовите параметри на договора не се съобщават.

Това е второто финансово споразумение между Българската банка за развитие и китайската "Ексим банк" след сключеното през 2017 г., което беше успешно усвоено. Сътрудничеството между двете институции стартира през 2014 г. с подписването на рамково споразумение за финансово сътрудничество, което предвижда съвместно финансиране на ключови проекти или области.

Китайската "Ексим банк" (The Export-Import Bank of China) е държавна финансова институция, основана през 1994 г. Основният фокус на дейността ѝ е подкрепа за вноса и износа на Китай, подпомагане на местните компании в изпълнение на задграничните им проекти и насърчаване на международното икономическо сътрудничество и търговия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари