Баща от Ирак уби дъщеря си, защото била влогърка

0
Това предизвика протест на иракски активисти
Това предизвика протест на иракски активисти Снимка: АП

Това предизвика протест на иракски активисти

Иракчанин уби 22-годишната си дъщеря, защото била влогърка, съобщи говорителят на вътрешното министерство Саад Маан в Туитър, цитиран от БГНЕС. Това предизвика протест на иракски активисти, които в неделя поискаха закон срещу домашното насилие.

22-годишната Тиба ал-Али е била удушена от баща си на 31 януари в южната провинция Диуания. По думите на говорителя е имало опит за посредничество между младата жена и нейните роднини за разрешаване на "семеен спор".

По-късно бащата се предаде на полицията и призна за убийството на дъщеря си. Той ѝ бил гневен, че живеела в Турция. При протеста правозащитничката Ханаа Едуар беше приета от магистрат от Висшия съдебен съвет, на когото представи оплакванията на протестиращите.

Убитата дъщеря Тиба ал-Али е живяла в Турция от 2017 г. Тя е била на посещение в Ирак, когато е била убита, каза служител по сигурността в Диуания. В Турция тя спечели последователи в Ютюб, публикувайки видеоклипове от ежедневието си, в които често се появява нейният годеник. Тя обвинява и брат си в сексуален тормоз. Записите са споделени в социалните медии от приятелка на Али.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари