Баща и син лекари починаха от КОВИД-19 в "Пирогов"

1
Д-р Емил Вакльов изгуби битката с коварната болест, но с достойнство изпълняваше своя професионален и морален дълг
Д-р Емил Вакльов изгуби битката с коварната болест, но с достойнство изпълняваше своя професионален и морален дълг Снимка: Фейсбук

Почина синът на д-р Муса Вакльов - д-р Емил Вакльов. В "Пирогов" кардиологът от Благоевград издъхна след битка с коронавирус. От заразата на 23 август почина баща му

Д-р Емил Вакльов загуби битката с COVID-19. Той бе настанен за лечение в столичната клиника "Пирогов", където е и майка му, която е медицинска сестра и също е заразена с опасния вирус, съобщава dir.bg.

За съжаление, въпреки усилията на своите колеги, д-р Вакльов е издъхнал в ранимацията на болницата, където на свиждане преди два дни бе министърът на здравеопазването - професор Костадин Ангелов.

Фамилията е от белишкото село Краище. Доктор Муса Вакльов бе личен лекар в родния си край, а д-р Емил Вакльов бе кардиолог в благоевградска частна болница.

Български лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството, близките и колегите на починалия д-р Емил Вакльов - кардиолог от Благоевград и син на общопрактикуващия лекар д-р Муса Вакльов.

Най-вероятно медиците са се заразили, докато се лекували болни от голямо шивашко предприятие в Разлог, където наскоро избухна заразата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари