Баровец дава баварец за трабант

1

Търновски бизнесмен предложи вчера да замени поостарялото си „БМВ” за също стар, но запазен „Трабант” кабрио.

Баровецът посетил изложението на поредното издание на фестивала на стари „Трабантчета” в центъра на старата столица и направо се влюбил в един от излъсканите соцавтомобили, пише Монитор.

Той толкова го харесал, че бил готов да направи трампа за своя „баварец” при това без да иска доплащане. Стопанинът на „трабито” обаче гордо отказал сделката.

На превърналия се в традиционен „Трабант фест” тази година участие взеха над сто автомобила. Десетина от тях бяха гости от Румъния.

Сред експонатите имаше и много култови: трабант кабрио, трабант с двигател от БМВ, лети джанти и др.

Собственикът на една от най-„наточените” машини пък сподели, че досега е дал над 50 хил. лв. за да тунингова любимия си автомобил.

Давали са ми по 10-12 хил. лв., но аз не си я давам. И не само, защото съм хвърлил толкова пари в нея. Това не е кола. Това е история на една държава и на един строй, който вече не съществува. Това е символ на цяла една епоха, на соца, с всичките и плюсове и минуси. Сега всеки може да извади някой лев и да си докара кола на старо я от Германия, я от Италия. Или пък ако има повече пари да си купи нова. Аз съм чакал 7 години за този звяр. И съм казал на моите, един ден като умра, го искам с мене под земята. Докато съм жив не давам и прашинка да падне върху него”, с патос заявява мъжът и любовно поглажда капака на лъснатото си возило.

Трабантчето е единствената кола, която има празник. При това не един, а цели два: 24 май, празника на хартията и книгата и 2 февруари, Петльовден, защото “траби” е барабар Петко с мъжете, шегува се един от заклетите фетове на немската машина, дошъл тук чак от Варна.

Овациите на младата публика на фестивала събраха двата високопроходими „трабанта”, пред които мацки се редяха на опашка за да си щракнат селфи за спомен.

След изложбата и дефилето по главната улица на старата столица, участниците във феста се оттеглиха на открит паркинг край града, където показаха уменията си в майсторско джигитско каране. А накрая за победителите, разбира се, имаше и грамоти и награди.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари