Барелеф на д-р Граматиков беше открит в белодробната болница

0
Барелеф на д-р Граматиков беше открит в белодробната болница

С тържествена церемония и литургия днес беше открит барелеф на д-р Димитър Граматиков в специализираната белодробна болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания в Русе. На събитието присъстваха кметът на Община РусеПламен Стоилов, заместник-кметът Даниела Шилкова, председателят на Общински съвет - Русе заслужил професор Васил Пенчев и областният управител на област Русе Венцислав Калчев, общински съветници, много медици и колеги на д-р Граматиков.

С поставянето на барелефната плоча се отбелязва годишнината от кончината на д-р Димитър Граматиков – дългогодишен управител на белодробната болница, който ни напусна миналата година в края на месец май. По идея на колегите му болницата носи неговото име, а той самият посмъртно е удостоен със званието почетен гражданин на Русе.

„Щастлив съм, че имах възможността да познавам и да работя с д-р Граматиков - сподели пред присъстващите кметът на Русе Пламен Стоилов. Той изтъкна, че ще запомни пневмофтизиатъра като отличен диагностик, мениджър и носител на много човешки добродетели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари