Бареков: Основните ми опонент е Борисов

0
Бареков:  Борисов преди година работеше като депутат. В момента аз съм евродепутат
Бареков: Борисов преди година работеше като депутат. В момента аз съм евродепутат

Мой основен, персонален политически опонент е Бойко Борисов, а на ББЦ – ГЕРБ. Борисов преди година работеше като депутат. В момента аз съм евродепутат, а той министър-председател. Ще видим след една година кой къде ще е.

Това заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков минути преди да регистрира партията си в ЦИК за участие в местните избори.

"България без цензура ще се бори за поне 150 хиляди гласа, минимум 20 общински кмета и 200 съветници. Тези гласове ще ни позволят на предсрочни парламентарни избори, каквито се очертават, да направим собствена парламентарна група", сигурен е Бареков.

По думите му в момента ББЦ е в режим на най-тежката си битка. "Досега имахме два успешни вота и плеяда коалиционни партньори, от които слава Богу, се отървахме. Сега не ми тежат на гърба и ми е леко“, коментира лидерът.

"Битката е Бареков - Борисов, не я принизявайте с лицето Яне Янев", призова медиите бившият телевизионен водещ.

„Изявлението на Янев, което направи той онзи ден, е чиста проба заплаха, рекет, шантаж и търговия с влияние. Да излезеш и да обявиш, че прокуратурата има срок едва ли не до края на предизборната кампания да уволни Николай Бареков е нечувана наглост. Нямам илюзии, че Янев проявява самоинициатива, той изпълнява политическа поръчка от Министерски съвет. Този път минаха границите, ще сезирам лично главния прокурор в понеделник срещу Янев, обяви Бареков.

Той припомни, как Янев щеше да уволнява Борисов преди четири години, а сега той го прибра в МС, "за да подлайва политическите му опоненти".

Бареков е категоричен, че това управление е надминало първия мандат на ГЕРБ по арогантност и наглост. "Визирам всички партии, защото всички са на трапезата, вече и ДПС е на нея. Партиите обслужиха статуквото, а сега управляват и правят съдебна реформа. Дано не се стигне дотам Яне Янев да е началник на прокуратурата. Така излиза от изявленията му, явно така тези партии си представят тази съдебна реформа“, коментира лидерът на ББЦ.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари