Барака събира наркомани в Русе

2
Свъртаклището на наркомани и бездомници притеснява хората в квартал "Възраждане"
Свъртаклището на наркомани и бездомници притеснява хората в квартал "Възраждане" Видео: TVN

Стара барака, в която се събират наркомани и бездомници, притеснява от години обитателите на блок „Добруджа“ в Русе.

По думите на хората, помещенията, в които преди време са продавали плодове и зеленчуци, пустеят, а те се притесняват да преминават около постройката късно вечер, предаде TVN.

Допреди година вратата на бараката зеела отворена, прозорците липсвали, а вътре се търкаляли боклуци и спринцовки. След сигнал до общината собствениците поставили катинар и шперплат на мястото на липсващите стъкла. Мястото обаче остава неугледно, а хората от блока искат да се вземат мерки и районът да стане по-приветлив. Според тях не е нормално да няма къде да спират колите си или да няма нормално място за игра на децата, които са много в гъстонаселения квартал.

Оказва се, че бараката, макар и необитаема, е частна собственост. Разрешението за строеж на постройката е дадено преди повече от 10 години и той е напълно законен, е показала проверка на общинска администрация. От там допълниха, че въпреки получените жалби и желанието на хората грозната постройка да се махне, това няма как да се случи, тъй като макар и да не я ползват, собствениците плащали стриктно годишния си данък към местната хазна.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари