Барак Обама: Аз командвам най-силната армия, която светът познава

0
Това заяви президентът на САЩ Барак Обама в речта си пред Общото събрание на ООН
Това заяви президентът на САЩ Барак Обама в речта си пред Общото събрание на ООН

"Аз командвам най-силната армия, която светът познава. И няма да се поколебая да защитя страната си или съюзниците си - едностранно и със сила, ако се наложи."

Това заяви президентът на САЩ Барак Обама в речта си пред Общото събрание на ООН. Той обаче уточни, че това са стари методи, и призова за съвременен подход към проблемите.

Голяма част от речта на Обама бе насочена срещу Русия. Той разкритикува действията на Москва в Украйна. Санкциите срещу Русия като отговор на анексирането на Крим и кризата в Източна Украйна не означават връщане към отношенията от Студената война, увери той.

САЩ са готови да работят с която и да е държава, между които Русия и Иран, за компромис за разрешаване на конфликта в Сирия. Не може обаче да има връщане към статуквото отпреди войната с лидер Башар Асад, заяви Обама. Американският лидер посочи, че оставането на власт на режима на Башар Асад в Сирия е неприемливо.

По време на своето изказване президентът Барак Обама заложи на хуманистични идеали и говори за силата на демократичните държави. По думите му, в страни, които се ръководят от демократични институции не може да се стигне до проблеми, характерни за държави като Сирия. За него пътят към прогреса минава през спиране на тирани като Башар Асад, който, по думите му, е първопричината за ситуацията в Сирия.

Обама също така обяви, че е убеден, че икономическото ембарго срещу Куба, наложено от САЩ преди 50 г., скоро ще бъде вдигнато от американския Конгрес. С това предизвика аплодисменти в залата.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари