Банско прие голям брой украински бежанци

1
По-голямата част от тях се радват на местното гостоприемство и са настанени безплатно
По-голямата част от тях се радват на местното гостоприемство и са настанени безплатно Видео: NOVA

Украинските бежанци се насочвати към Банско.

Там работи център с доброволци, които помагат за настаняването. В града цените на имотите са сериозно променени в сравнение с миналата година, като това поне засега, не е заради интерес от прииждащите бежанци от Украйна.

Двустаен апартамент вървеше от порядъка на 25 до 30 000 евро, сега вече са от 40 000 евро нагоре”, каза брокерът Албена Гердова, предава NOVA.

В Банско в момента има около 600 украинци. По-голямата част от тях се радват на местното гостоприемство и са настанени безплатно в хотели, къщи и апартаменти. В доброволческия център обаче отчитат, че има и такива, които в името на общото благо живеят под наем.

Към закупуване на жилища украинците засега не се насочват. И въпреки всичко брокерите отчитат интерес от украинци, макар засега реалните сделки да са съвсем малко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    grozno
    Значи за "бедничките" укри-та с мерцедесите - безплатни лукс апартаменти и хотели по курортите, 100+лв. ваучери за храна за цяла година, а за нашите пенсионери 70 кирливи лева еднократно ????? ПИСНА НИИИИИИИ !!!! Русия да дойде и да ни освободи вече от тази паплач, която ни е налазила от всички страни !
  • 6
    1
    mmmda
    Банско, Черноморието - лукса, без пари...горкичкитеееее !!! А простите българи да плащат !!! Много ми е интересно, някой, ако има информация, моля да сподели: В Гърция, Полша, Зап. Европа и в Турция така безплатно и луксозно ли ги посрещат и настаняват ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари