Банкомати бълват пари на воля в Ирландия

1
Заради програмистка грешка кандидат-богаташи щурмуваха ATM машините
Заради програмистка грешка кандидат-богаташи щурмуваха ATM машините

Заради програмистка грешка кандидат-богаташи щурмуваха ATM машините

Хиляди клиенти щурмуваха банкоматите в Ирландия заради програмистка грешка, позволяваща тегленето на пари в брой без реална наличност по сметките.

Bank of Ireland предупреди официално своите клиенти, че е регистрирала проблем в онлайн приложението и уебсайта си, но находчиви кандидат-богаташи откриха пропуск в системата, заради който могат да изтеглят големи суми без да ги притежават. Моментално пред банкоматите се извиха дълги опашки от желаещи да се възползват от временните затруднения на банката, пише Telegraph.

В някои случаи грешката в онлайн приложението на банката позволи на хора, които нямат пари в сметките си, да прехвърлят до 1 000 евро в картите си Revolut, като след това ги изтеглят през банкоматите.

Новината за бързите пари се разпространи като горски пожар в социалните мрежи и доведе до бясно теглене на средства в брой в Дъблин, Лемерк и Наван.

Наложи се полицаи да завардят банкоматите, за да прекратят истерията с безпрецедентните тегления.

От Bank of Ireland пък предупредиха клиентите си, че всички присвоени пари ще бъдат дебитирани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Йе.е.е...
    Айде и у нас......
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари