Банка изхвърля фалирал бизнесмен от Русе на улицата

1
Банка изхвърля фалирал бизнесмен от Русе на улицата
Видео: TV7

Тежка битка срещу частен съдебен изпълнител води Евгени Върбанов от Русе. През 2007 г. той тегли заем от 370 хил. лв., който обезпечава със собствена птицеферма и имот, в който живее със семейството си.

Година по-късно обаче фирмата изпада в сериозни затруднения и от банката я обявяват в несъстоятелност, а частен съдебен изпълнител започва действия за публична продан на недвижимия имот, като от това следва, че Евгени и близките му остават директно на улицата.

Казусът беше разгледан в предаването "Съдебен спор" по TV7. Според Евгени Върбанов, частният съдебен изпълнител Венцислав Маринов превишава правата си, тъй като действията му не отговарят на договора. Ищецът е на мнение, че продажбата на птицефермата може да покрие дължимата сума и няма нужда семейството му да остава на улицата.

Според Маринов обаче, с обявяването в несъстоятелност се стига до изпълнително производство по имуществото на физическите лица, което не влиза в несъстоятелността и като такова се явява именно недвижимия имот на кредитополучателя, така че действията са напълно основателни.

Съдия Искра Онцова отсъди в полза на ищеца Евгени Върбанов. Неговата молба беше счетена за основателна и се допусна обезпечение на съдебен иск. Беше определена парична гаранция от 5000лв. с едноседмичен срок на ищеца да предяви съдебен иск.

Въпреки решението на съда, погасяването на кредита остава, а всичко зависи от бъдещия иск, обясни служебно назначеният адвокат на Евгени Върбанов. Мъжът трябва да докаже, че сделката по учредяването на ипотеката е нищожна, но ако искът му бъде отхвърлен, лихвите ще текат и неговото задължение ще се увеличи, допълни още адвокатът.

Източник: TV7
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари