Баница със сирене, без сирене

3
Без да знаят, хората купуват баничка с извара или с имитиращ продукт
Без да знаят, хората купуват баничка с извара или с имитиращ продукт Видео: bTV

Това установи проверка на „Активни потребители”.

Баница със сирене, без сирене. Това се предлага масово на потребителите у нас, установиха „Активни потребители". Без да знаят, хората купуват баничка с извара или с имитиращ продукт. Още от Кристина Налбантова. И преди изследването много купувачи бяха скептични, че в купените баници реално има сирене, както се твърди в повечето баничарници, предаде bTV.

Съмненията са основателни, показва изследване на асоциацията Активни потребители.

Оказва се, че в почти половината от тестваните 15 банички сиренето е изцяло заменено с имитиращи продукти. В 4 се съдържа частично, а 3 от 15-те баници са с извара.

„Ние сме изненадани, защото досега винаги е имало продукти с добро или много добро качество. За първи път се случва така, че нито една проба да не може да бъде определена като добра”, посочва Богомил Николов от „Активни потребители”.

Палмовото масло в имитиращите продукти вреди, категорични са експерти. Според доц. Светославв Ханджиев – ескперт по хранене, то преразполага към настъпването на атеросклеротични изменения.

„Може да не са опасни за момента, но в бъдеще ще са. Поругана е българската национална баница, смята той. А една от изследваните "банички със сирене" се е оказала без какъвто и да е пълнеж, казват още от „Активни потребители”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари