Банда крадци от Русе се споразумя с прокуратурата

1
Велико С., Станчо С., Бранислав И. и Александър Ч. се признаха за виновни, затова че са извършили над 13 кражби
Велико С., Станчо С., Бранислав И. и Александър Ч. се признаха за виновни, затова че са извършили над 13 кражби

Четирима извършители, двама от които непълнолетни, са осъдени за извършени тринадесет кражби от автомобили след одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Русе.

Велико С. /на 27 години/ в условията на опасен рецидив, Станчо С., /на 19 години/ и непълнолетните Бранислав И. и Александър Ч. - и четиримата от гр.Русе, се признаха за виновни за това, че през периода 25.10.2016 г. – 17.12.2016 г. в гр. Русе, в условията на продължавано престъпление - на тринадесет пъти, след предварителен сговор, като деянието не представлява маловажен случай, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, чрез използване на моторно превозно средство и техническо средство, отнели чужди движими вещи от различни автомобили /акумулаторни батерии, задни кори с монтирани високоговорители; задна щора; задни обзорни стъкла; автомобилни гуми с джантите и резервни гуми; куфари, комплект шесторграми; гаечни ключове; клещи за акумулатор, крушки, релета, предпазители; дистанционно управление за CD плеър; пожарогасители; компресори за помпане на гуми; джанти;. декоративна кора на багажно отделение, с монтирани тонколони; пожарогасители; авто СД плеъри, авто-аптечки; флаш памет; автостъкла за лек автомобил; огледало за странично виждане; отверки; крик; перфоратор; компресор за помпене на гуми; ключове за джанти; тресчотки, светлоотразителен триъгълник; навигация за лек автомобил , различни инструменти и вещи -  всичко на обща на стойност 5040.50 лева/. Отнемането от владението на собствениците е без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят - престъпление по чл.196, ал. 1,  вр. чл.195, ал.1, вр. чл.194, вр. чл.26 от НК.

Велико С. е осъден на две години и шест месеца лишаване от свобода при строг режим. Наказанието на Станчо С. е десет месеца лишаване от свобода при строг режим. Непълнолетните Б. И и А. Ч. са осъдени на по една година лишаване от свобода, което на основание чл.69 от НК се отлага за изпитателен срок от две години.

Споразумението има последици на влезли в сила присъди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари