Българският волейбол отпразнува своята 100-годишнина

1

Румен Радев: Волейболът не е само титли и купи, а красота и изящество

"Днес е ден на почит към всички ветерани. Тези, които поставиха основите на волейбола в България, които го превърнаха в световна сила, които пренесоха тези славни традиции и силата на българската школа през годините. Искам тази вечер да благодаря на всички вас. Затова, че запазвайки традициите, вие продължавате да ни правите горди, че сме българи. Дарявате ни с много емоции и най-вече с надежда за бъдещето, защото българският волейбол не е само титли и медали. Той не само изгражда невероятни физически качества. Волейболът изисква интелект, гради характер. Възпитава във воля и всеотдайност. Възпитава в дух на уважение към опонента, в спортсменство, в колективна мисъл и в естетика, защото преди всичко друго волейболът е красота и изящество", обяви президентът на България Румен Радев по време пищна церемония, на която беше отпразнувана 100-годишнината на волейбола в България.

"Не са много спортовете, които могат да се похвалят с такава славна история. Самият факт, че президентите и на световната, и на европейската федариции са тук сред нас, е огромно признание за приноса на страната ни към световния волейбол", продължи държавният глава.

"Многобройни са златните мигове в славната история на българския волейбол. Всички тези успехи на световно, европейско и олимпийско равнище превърнаха този атрактивен спорт в най-титулуван колективен спорт у нас за всички времена", каза още Радев.

"Волейболът дава надежда, че има и друга, много по-добра, много по-смислена и перспектива пред нашата младеж. Приемам думите на г-н Ганев, че трябва да върнем децата в залите като обещание. В мое лице имате съмишленик", завърши той.

В столичния хотел "Милениум" се събраха една плеяда личности, отдали живота си на играта в третия метър. Официалната гала вечер бе официално открита от президента на БФ "Волейбол" Любомир Ганев, който обеща да работи, за да върне мъжкия и женския национален отбор на страната ни в топ 10 в света.

“Тези сто години за нас са епоха на гордост, на много драми, на победи и паметни моменти за историята”, коментира той.

В зала беше още един президент на България - Петър Стоянов. Дойдоха още председателят на БОК Стефка Костадинова и служебният министър на спорта Весела Лечева.

За случая в столицата пристигнаха президентът на Международната федерация по волейбол (FIVB) д-р Ари Граса и президентът на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) Александър Боричич. 

Сред отличените близо 100 легенди тържеството уважиха легендарният плеймейкър Димитър Каров, Таня Гогова, Верка Стоянова, Верка Николова, Димо Тонев, Цветана Божурина, Николай Иванов, Тони Зетова, Владо Николов и много, много други. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари