Българският колоездач Стефан Христов има тежка травма

0
Изписаха от болницата в Рио българския колоездач, въпреки травмата
Изписаха от болницата в Рио българския колоездач, въпреки травмата

Българският колоездач Стефан Христов бе изписан от болницата в Рио де Жанейро.

Състезателят претърпя инцидент по време на шосейното бягане в първия ден на Олимпиадата.

Веднага след това той бе транспортиран с линейка до American Hospital, която има договор с организаторите за медицинско обслужване по време на олимпиадата.

Току-що изписаха Стефан от болницата. Той има тежка гръдна травма без счупени ребра и без увреждане на белия дроб. В болницата са му направени скенер на прешлените и на белия дроб - всичко, което е необходимо при подобна травма. Няма нищо притеснително. Просто има травма, която ще отшумява с не малко болки в близките дни“ заяви д-р Стефан Стругаров, главен лекар на българската олимпийска делегация, който отведе състезателя до олимпийското село, информира НОВИНАР.

Стефан ще се възстановява в своята стая в олимпийското село под наблюдението на д-р Стругаров. Неговият треньор Тодор Колев няма точна информация как е станал инцидентът.

„Организаторите ми предоставиха преди минути велосипеда на Стефан, той има леки поражения. За съжаление „Гермин“ километражът го няма – вероятно е паднал или самият Стефан си го е прибрал, когато са го транспортирали към болницата и не мога да кажа на кой километър точно е станал сблъсъкът", каза треньорът.

Източник: НОВИНАР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари