Българските и румънски власти ще следят отблизо трафика на Дунав мост

0
Целта на съвместната визита на моста е да се проследи целият процес от изчакването преди граничния пункт, измерването на товарите на камионите, отчитането на таксите до тяхното плащане
Целта на съвместната визита на моста е да се проследи целият процес от изчакването преди граничния пункт, измерването на товарите на камионите, отчитането на таксите до тяхното плащане Снимка: Министерство на транспорта и съобщенията

Целта на съвместната визита на моста е да се проследи целият процес от изчакването преди граничния пункт, измерването на товарите на камионите, отчитането на таксите до тяхното плащане

Българските и румънски власти започват преглед на място на всички процедури, свързани с преминаването на Дунав мост в Русе. Предстои следващата седмица да бъде организирано съвместно посещение на моста на всички ангажирани институции от двете страни, които отговарят за преминаването и контрола на трафика. За това се договориха заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков и румънският му колега Константин Бундук по време на видеоконферентен разговор. В него участваха и представители на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, Агенция „Пътна инфраструктура“ и същите институции от румънска страна, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията.

Целта на съвместната визита на моста е да се проследи целият процес от изчакването преди граничния пункт, измерването на товарите на камионите, отчитането на таксите до тяхното плащане. Службите по метрология ще обменят информация за сертификатите на уредите за измерване на товари и международните стандарти, на които отговарят.

В рамките на срещата бяха обсъдени вариантите за намаляване на времето за чакане в района на моста Гюргево – Русе. Целта бе да се предприемат конкретни мерки за ефективно управление на трафика. Двете страни в момента анализират възможността за плащане онлайн на таксите за преминаване на моста за леки автомобили.

Заместник-министър Димитър Недялков посочи, че е необходимо да има ясни срокове за пускане в експлоатация на ферибота Русе – Гюргево. „Това е мярка, която гарантирано ще облекчи трафика“, коментира той. Заместник-министърът припомни, че българската страна е изпълнила всички ангажименти за стартиране на линията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари