Български самолет кацна аварийно в Ница

0

Машината е изпълнявала полет от София за Мадрид

Български самолет, изпълняващ полет от София до Мадрид, е кацнал аварийно във френския град Ница.

По непотвърдена информация се е задействала индикация за отворена задна врата и съответно разхерметизация на кабината.

Машината е излетяла от София в 13 часа и 36 местно време. Трябвало е да кацне в испанската столица в 18 часа. От сайта за проследяване на полети "ФлайтРадар24" се вижда, че самолетът е снижил височината си, променил е курса и е кацнал във френския крайбрежен град, съобщи NOVA.

До момента няма информация за пострадали пътници.

По информация на кореспондента на bTV в Париж екипажът на самолета на „България Еър“ е подал сигнал за тревога заради разхерметезиране на самолетната кабина.

В 15:45 ч. самолетът е кацнал аварийно в Ница във Франция. Приземяването е било благополучно и няма пострадали пътници.

Каква ще бъде съдбата на самолета и полета зависи от решението на превозвача, отбелязват от летището в Ница.

Разхерметизацията не се счита за тежка авария в авиацията. В подобен случай  обаче има специални протоколи, обяснява експертът по авио безопасност Ангел Борисов.

Заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова увери, че пътниците са добре и в безопасност, предава БНР.

"Поради технически проблем е кацнал. В момента тече проверка и ще преценят, в зависимост от състоянието на самолета, дали се върнат с него хората, или изпратят нов. Нашата консулска във Франция - Узунова се казва, поддържа контакт с хората. Никой не се е оплакал досега, не е изразявал загриженост или проблеми. Надяваме се да се разреши успешно случаят".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари