Български оператор мами клиентите с мобилния интернет

0
Комисията не уточнява за кой от действащите оператори става въпрос
Комисията не уточнява за кой от действащите оператори става въпрос

Комисията за защина на конкуренцията установи, че един от мобилните оператори в България е мамил клиентите си, като е премълчавал информация за начина, по който тарифира мобилния интернет.

Комисията не уточнява за кой от действащите оператори става въпрос.

В договорите на клиентите не било написано, че всяко влизане в интернет се таксува с цената на интернет на 1 MB. Бил упоменат само тарифният план за таксуване на изразходваното количество мегабайти и метод на тарифиране на трафика на данни, според който таксуването е на всеки килобайт (КВ). Търговецът обаче е премълчал, че съществува определена минимална цена за всяка интернет сесия, равняваща се на цената за 1МВ трафик на данни.

Така на практика стойността на услугата е изчислявана по обявената цена за един мегабайт (1МВ) независимо от реално осъществения трафик на килобайти. Например, ако потребителят разходва 1МВ в рамките на 10 интернет сесии, той няма да дължи посочената в договора цена за 1МВ, а ще дължи тази стойност, умножена по 10.

Клиентът ще плати сума съгласно посочените в договора условия само ако осъществи в рамките на 1МВ потребление една единствена интернет сесия.

За прилагането на подобни нелоялни търговски практики законът предвижда санкция в размер до 15 000 лева.

Комисията е забранила на оператора да заблуждава клиентите си, като премълчава част от информацията за метода на изчисление на дължимата сума.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари