Българският кораб "Руен" е засечен край Сомалия

0
Корабът беше отвлечен от сомалийски пирати през декември
Корабът беше отвлечен от сомалийски пирати през декември Снимка: БТА

Корабът беше отвлечен от сомалийски пирати през декември

Плаващият под малтийски флаг кораб за насипни товари "Руен", който е българска собственост и бе отвлечен от сомалийски пирати през декември, е бил забелязан да отплава от бреговете на Сомалия и може да бъде използван за извършване на нападения срещу търговски кораби, съобщи днес британската компания за морска сигурност "Амбри", цитирана от Ройтерс.

Корабът, който има черен корпус, червена палуба и жълт комин с червена хоризонтална линия, е бил видян да плава в източна посока на 160 морски мили (296 километра) югоизточно от град Ейл край бреговете на Сомалия в Арабско море, уточнява "Амбри". Компанията съветва други кораби в района да повишат бдителността си.

Откупът за отвлечения екипаж на "Руен" не е платен, допълва "Амбри". Според медийни публикации екипажът му се състои от 18 души.

Това съобщение идва, след като във вторник край бреговете на Сомалия 20 нападатели се качиха на борда и поеха контрола над товарен кораб, плаващ под флага на Бангладеш.

През последните месеци сомалийските пирати възобновиха нападенията си, отбелязва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари