Екипажът на кораба "Руен" се възстановява от преживяното

0
Моряците са в добро здравословно състояние
Моряците са в добро здравословно състояние Снимка: БНТ

Моряците са в добро здравословно състояние

Петимата моряци от екипажа на кораба "Руен", които се върнаха снощи в България, са в добро здравословно състояние. Те бяха в плен на сомалийските пирати повече от 3 месеца.

У дома те се възстановяват от преживяното и засега не искат медийни изяви, заяви изпълнителният директор на Параходство "Български морски флот" капитан Александър Калчев.

Корабът "Руен" беше отвлечен на 14 декември миналата година в Арабско море, близо до остров Сокотра. На борда му имаше 8 българи, 9 моряци от Мианмар и един от Ангола, припомня БНТ.

Дни след отвличането се наложи медицинска евакуация на помощник-капитана със съдействието на военноморските сили на Индия.

Пак с тяхна помощ в средата на март "Руен" беше освободен без да е плащан откуп. Задържаните сомалийски пирати ще бъдат съдени в Индия.

В момента корабът "Руен" се намира в пристанище в Оман, където ще бъде ремонтиран. На борда му все още са капитанът и още един член на екипажа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари