Много внимавай какво си пожелаваш!

4
Много, много легални мигранти от Гвинея и Кот д,Ивоар
Много, много легални мигранти от Гвинея и Кот д,Ивоар

Публикуваме коментар на Елена Гунчева по повод връчването на протестна нота на Франция заради обидни думи на Емануел Макрон за българите:

"България връчва протестна нота на Франция заради думите на Еманюел Макрон, че предпочита легални мигранти от Гвинея и Кот д,Ивоар, отколкото нелегални български банди. Ние, българите, имаме един израз: “Много внимавай какво си пожелаваш!”. Та да пожелая на Макрон пълно изпълнение на желанието му. Много, много легални от Гвинея и Кот д,Ивоар.

Единственото, което ме напряга в случая е, че Франция, имала такива светли умове във философията, литературата, науката, имала политици като Дьо Гол и Митеран, сега е представлявана и бъдещето й се определя от човек, който явно от ученическите си години има някакви отклонения. Ама госпожа Макрон може би по-добре знае в детските си години освен за възрастни жени, дали не е бленувал и за някои по-южни типове!

На мен не ми е обидно. И обяснявам защо:

  • Цар Калоян е напердашил предците на французите при Адрианопол, а императорчето на латинските рицари, наричащи се и „Цветът на Франция”, е завършил като пленник в кулата на българския цар. Дотам са били въжделенията на французи и други латини да направят империя върху българските земи.
  • Днес български селяни напердашиха френски командоси при Коиловци, като резилът беше умело прикрит, въпреки че французите станаха за смях и на кокошките в България.
  • Франция е била най-католическата и християнска страна, „Пазител на вярата”, а тъкмо там ереста избуя, докато се стигна до пълен нихилизъм и неверие. България пет века под мюсюлманско робство запази християнската си вяра и не се кланя на Сатаната в църквите си.
  • Българските банди на практика са банди на „недосегаемите”, но французите упорито не искат да признаят разликата, както и това, че именно те най-много настояват да им спазваме правата. Ние ги спазваме, ама много. Но ви ги изпратихме вие да се оправяте с тях и да ни дадете показно по интеграция.

Едно политическо джудже на фона на предшествениците си, не може да обиди тринадесетвековна държава и народ, който е устоял векове на бурите.

За мен Франция си остава Марсилезата, Бастилията, Волтер, Монтескьо, Виктор Юго, Дьо Гол, Митеран….а на Макрон му пожелавам пълно изпълнение на желанията му."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари