Български имигрант стана актьор в US сериал

0
Българин от Ловеч, без да иска, стана актьор в американски криминален сериал
Българин от Ловеч, без да иска, стана актьор в американски криминален сериал

Българин от Ловеч, без да иска, стана актьор в американски криминален сериал. 53-годишният Анатолий Петров няма нищо общо с актьорството, но ще играе бивш агент на КГБ в американския тв сериал "Люляк - неспиращият воин" (кадри с негово участие вижте в пилотния 15-минутен клип в галерията).

Филмовата му кариера потръгнала съвсем неочаквано.

Анатолий е имигрант в САЩ от 20 г. Бил е вносител на български вина, мениджър на риболовна компания, а от 16 г. е социален работник в Сиатъл.

Миналата година 14-годишната му дъщеря пожелала да се запише в местна школа за млади артистични таланти.

"Практика в "Сиатъл талант" е да интервюират както кандидатите, така и родителите им – разказва Анатолий, който в момента е на почивка в Ловеч. - В хода на разговора ни директорът на школата ме попита дали говоря руски език. Отговорих му, че съм завършил висше в Москва през 1988 г. Тогава той ми каза, че имал молба от режисьора Хенк Айзък да му осигури актьор, владещ и руски език. И ме попита дали бих се явил на кастинг. Отговорих колебливо - не бях актьор, ни професионален, ни самодеец. Той отново настоя и аз отидох на пробни снимки. Заснехме пилотния проект тази зима в три града край Сиатъл. На 8 юни отпътувам за Германия, а на 18-ти се връщам в САЩ. Тогава ще стане ясно кога ще започнат същинските снимки за 12-те епизод. Режисьор на продукцията е Хенк Айзък, главната роля е поверена на 9-годишната Елора Кобл. Пилотната лента на "Люляк" вече е отличена със 7 награди.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари