Български и руски туроператори попариха надеждите на Ангелкова

1
Няма хоризонт за отваряне на границите за руски туристи
Няма хоризонт за отваряне на границите за руски туристи Снимка: Николай Кръстев / БНР

Български и руски туроператори попариха пановете на министъра на туризма Николина Ангелкова да спасява на руски летовници, които да спасят почивния сезона у нас

Галин Георгиев "Няма хоризонт за отваряне на границите за руски туристи. Трябва да изчакаме края на юни и да видим дали въобще ще дойде някой от Руската федерация". Това заяви пред БНР собственик на туроператорска фирма у нас.

"Ако все пак границите се отворят, то първите руснаци ще са собствениците на имоти. Освен това, доста от тях останаха и с по-малко средства заради пандемията. Русия е плътно затворена. Има руснаци, които карантината е затворила в страната ни и не могат да си отидат в родината", коментира Галин Георгиев.

Председателката на Асоциация на туроператорите в Русия Майа Ломидзе също се съмнява, че скоро границите на Руската федерация ще бъдат отворени.

"В момента еврото е много скъпо в Русия, а в България цените се увеличават. Други наши партньори, осъзнавайки, че еврото расте, задържат цените", казва още Ломидзе. Тя определи като невъзможна идеята на Николина Ангелкова за отменят визите за руските туристи, тъй като страната ни се съобразява с правилата на Европейския съюз. Ломидзе допълни, че слушайки руския премиер, границите на страната ѝ скоро няма да бъдат отворени. Припомняме, че за разлика от повечето страни в Руската федерация продължава да има дни, в които броят на заразените с коронавирус все още достига 9000 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари