Български граничен кораб спаси бедстващи мигранти край Лесбос

1

44 души са транспортирани и качени на борда на кораба "Балчик"

На 7 февруари сутринта граничният полицейски корабБалчик“ получава информация за бедстващи мигранти на скалистия остров Панагия, североизточно от остров Лесбос. Екипажът на кораба веднага започва операция по търсене и спасяване. С две бордови лодки граничните полицаи се отправят към скалата, където бедстват 10 деца, 15 жени и 19 мъже.

Общо 44 мигранти са транспортирани и качени на борда на кораба "Балчик". Установено е, че са без документи, заявили на граничните полицаи, че са от Афганистан. След спасяването мигрантите са свалени на пристанището в Митилини на остров Лесбос за последващи действия от гръцката брегова охрана, съобщиха от МВР.

От 26.01.2023 г. до 20.03.2024г, българският граничен корабБалчик“ e разположен в Митилини, Гърция, за участие в съвместната операция “Посейдон 2024”, координирана от Фронтекс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари