Български фирми търсят спасение чрез Amazon

0
Куриерските и складовите услуги ще растат динамично у нас през следващите години
Куриерските и складовите услуги ще растат динамично у нас през следващите години

Куриерските и складовите услуги ще растат динамично у нас през следващите години, според Веселин Стоянов, основател на транспортната компания Transpress

Над седем пъти са се увеличили превозените стоки между януари и ноември 2020 г. на български компании до най-голямата платформа за електронна търговия в света – Amazon. Това показват данните на транспортно-логистичната компания Transpress, която е лицензирана от да прави доставки до центровете на глобалния лидер в онлайн търговията. Броят на българските изпращачи се е увеличил пропорционално на пратките, а някои партньори на доставчика са успели да оцелеят в кризата благодарение на отдадените складови площи, пише Economic.bg.

„Нямаме претенция това да са изцяло представителни данни, но за нас тенденцията е категорична и положителна и я отчитаме в качеството си на един от основните лицензирани превозвачи, които имат право да правят доставки до центровете на глобалната платформа. Тя показва, че българският малък и среден бизнес се ориентира все по-бързо и адекватно в ерата на онлайн търговията и е готов да излезе на нови пазари“, коментира Веселин Стоянов, основател и управител на Transpress.

Според данните на фирмата половината от пратките, предназначени за Amazon, са били автомобилни аксесоари. На второ място се нареждат мебелите, следвани от лични аксесоари и хранителни добави.

„През 2020 г. ние отчитаме над 20% ръст на куриерските пратки от януари до ноември, спрямо същия период на миналата година, което се дължи както на онлайн пазаруването, така и на преминаването на много хора към хоум офис”, пояснява Стоянов.

От компанията заявяват, че са регистрирали и 30% ръст в предоставянето на складови услуги през тази година. Ръстът е свързан с динамичната среда по време на COVID-19 кризата и нуждите на бизнеса от рязко намаляване или увеличаване на ползваните пространства.

„Аутсорсването на складовите услуги буквално спаси бизнеса на наши клиенти в тези предизвикателни времена. Гъвкавостта и възможността да заплащат само това, което ползват, е огромно предимство, което ще бъде все по-значимо и предпочитано в бъдеще. Такава от години е тенденция на Запад, време е да дойде и у нас“, категоричен е Веселин Стоянов.

Според него куриерските и складовите услуги ще растат динамично у нас и през следващите години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари