Български ефрейтор уцели мишена от 1500 метра

2
Крум Хаджипетков спечели уважението на най-добрите снайперисти в НАТО с точния си мерник
Крум Хаджипетков спечели уважението на най-добрите снайперисти в НАТО с точния си мерник Видео: bTV

Български ефрейтор спечели уважението на най-добрите снайперисти в НАТО с точния си мерник.

Крум Хаджипетков порази стандартна мишена от 1500 метра разстояние. Пулс – спокоен, координати – точни, един изстрел на километър и половина и мишената е поразена.

Само аз успях да уцеля тази мишена, никой друг не успя да я уцели. Думите на американския офицер бяха, че това е рекорден изстрел за най-далечна дистанция за състезанието на НАТО”, каза Крум Хаджипетков, ефрейтор II клас в 31-ви механизиран батальон, предава bTV.

Изстрелът е извън състезателната програма, след тежък крос на пресечен терен и контузия. Условието е да се стреля с непознато оръжие и без стойка. 

Ефрейтор Хаджипетков е в армията от 10 години. Казват, че на близки дистанции има уникални, дори невъзможни, попадения – като три куршума в една дупка. Отказвал прималиви оферти за работа извън армията. „Аз съм отказвал, защото в тоя живот не всичко е пари . За мен е чест да си нося униформата и да служа във българската армия”, посочи Хаджипетков. Ефрейтор Хаджипетков има нова кауза. Вдъхновен от мечтата на 10-годишно момче, болно от церебрална парализа, започва обучения по стрелба за болни деца.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари