Българска журналистка грабна европейска награда за видеорепортаж

0
Наградата ми дава знак, че вървя в правилната посока, сподели Антонина Лозанова
Наградата ми дава знак, че вървя в правилната посока, сподели Антонина Лозанова Снимка: Scholars of KAS Media Programme SEE Bulgaria / Facebook

Наградата ми дава знак, че вървя в правилната посока, сподели Антонина Лозанова

Кореспондентът на БТА във Видин Антонина Лозанова спечели награда "Megalizzi-Niedzielski" за млад и обещаващ европейски журналист на церемония в Брюксел тази вечер. Тя е част от програмата Youth4Regions на Европейската комисия, която дава възможност на студенти по журналистика и млади репортери да разкрият работата, която се извършва в техните региони с помощта на ЕС, информираха от БТА.

Отличието, което е в категорията за видеорепортаж, ѝ беше връчено от Юнус Омарже, председател на комисията по регионално развитие в Европейския парламент.

Продължавайте да инвестирате в Северозапада на България, тъй като много млади хора се завръщат и искат да направят положителна промяна в региона, отправи послание Антонина Лозанова на церемонията, в отговор на еврокомисаря по сближаване и реформи Елиза Ферейра.

С наградата "Megalizzi-Niedzielski" се отдава почит на паметта на Антонио Мегалици и Бартек Пьотр Орент-Неделски, млади европейски журналисти, които загубиха живота си след терористичен акт в Страсбург в края на 2018 г. Наградата има за цел да признае и вдъхнови обещаващи журналисти, които споделят същия ентусиазъм към европейския проект. В останалите две категории - за разказ и фотография на церемонията тази вечер бяха отличени съответно журналист от Украйна и от Хърватия.

В програмата участват 40 млади журналисти, по един от всяка страна-членка на ЕС, както и от други държави. Те бяха предварително подбрани и поканени за участие в програмата след оценка на представени тематични журналистически материали. Сред тях бяха номинирани осем, от които трима получиха отличия на церемонията тази вечер.

"Наградата ми дава знак, че вървя в правилната посока, едва трети месец съм на позицията кореспондент на Българската телеграфна агенция във Видин и е стимул да продължавам да се развивам", каза в интервю за БТА Антонина Лозанова. Тя планира да усъвършенства уменията си в сферата на мултимедията. Вече имам по един приятел във всяка европейска държава, обменихме журналистически опит и се чувствам много заредена, каза още Антонина Лозанова след връчването на наградата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари