Българска правителствена делегация заминава за Гърция

0
В Гърция ще бъдат обсъдени енергийното сътрудничество, енергийната сигурност, диверсификацията и зеленият преход
В Гърция ще бъдат обсъдени енергийното сътрудничество, енергийната сигурност, диверсификацията и зеленият преход Снимка: БГНЕС

Ще бъде обсъден проектът за интермодален транспортен коридор СКАБВР (Солун - Кавала - Александруполис - Бургас - Варна - Русе)

Вицепремиерът по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев ръководи българска правителствена делегация, която ще посети Гърция на 3 и 4 ноември, предава Darik.

Българската страна ще бъде представена още от министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов, министъра на енергетиката Росен Христов, изпълнителните директори на „Булгаргаз“ ЕАД Деница Златева и на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов.

Вицепремиерът Алексиев ще проведе разговори с министъра на инфраструктурата и транспорта Костас Караманлис, министъра на околната среда и енергетиката Костас Скрекас, министъра на развитието и инвестициите Андонис Георгиадис и други.

Основната тема е ускореното развитие на проекта за интермодален транспортен коридор СКАБВР (Солун - Кавала - Александруполис - Бургас - Варна - Русе).

Ще бъде обсъдено и енергийното сътрудничество, енергийната сигурност, диверсификацията и зеления преход.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари