Христо Иванов: "Лукойл" преведе авансов данък в размер на 90 милиона лева

0
"Лукойл" премести цялата си икономическа дейност от Нидерландия в България и вече ще плаща данъци тук, посочи още Иванов
"Лукойл" премести цялата си икономическа дейност от Нидерландия в България и вече ще плаща данъци тук, посочи още Иванов Снимка: БГНЕС

"Лукойл" премести цялата си икономическа дейност от Нидерландия в България и вече ще плаща данъци тук, посочи още Иванов

"Днес „Лукойл“ преведе авансов данък в размер на 90 милиона лева, които вече са постъпили в държавния бюджет". Това заяви пред журналисти служебният вицепремиер по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, предаде БТА.

„Миналата седмица „Лукойл“ взе решение на Надзорния си съвет и премести цялата икономическа дейност от Нидерландия в България. Оттук нататък „Лукойл“ ще плаща данъци в България, посочи той.

Алексиев коментира, че тези 90 милиона лева данъци са повече от платените от компанията на хазната през последните 20 години.

„Откакто започна работа служебното правителство, цените на горивата са спаднали с 60 ‐ 70 стотинки. Ще направим всичко възможно държавата да получава данъците си от „Лукойл“ и цените на горивата да вървят още надолу“, каза още Христо Алексиев.

Парламентът предстои да обсъди днес на извънредно заседание Законопроект за контрол за прилагане на дерогацията за закупуването, вноса или трансфера на суров нефт, превозван по море и на нефтопродукти с произход от Русия или изнесени от Русия, както и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Nero
    Хич не вярвам на Иванов нещо...
  • 0
    1
    Бандера
    Ретроактивна глоба от 2-3 мириарда € по румънски модел за руските крадци от Лукойл и незабавно поставяне на рафинерията под оперативен контрол от държавата!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари