Българска политоложка е обвинена за насаждане на омраза

0

Българската политоложка Мирослава Козлева бе обвинена от австрийските власти в насаждане на етническа омраза в социалните мрежи.

Веднага след разкритията бе създадена Фейсбук група под надслов „Да защитим Мира”. За броени часове към нея се присъединиха над 600 души, споделя БЛИЦ.

„Приятели, групата е с цел да ви информираме за дейностите на преследване и терор от страна на социалните мрежи и свързаните с тях представители на законодателната и изпълнителната власт”, пише самата Мира в групата.

Политоложката обясни и какво точно й се е случило: „Моята история е, че получих призовка да се явя в полицията на разпит в обвинение за отричане на холокоста и възобновяване на дейността на национал социализма. 

Ако на 12.05. Не се явя на разпита ме заплашва арест! Толкова за свободата на словото в Европа и в социалните медии! 

Случката се развива във Виена , не зная все още кой е подал сигнала до полицията! Единственото нещо, за което могат да ме обвинят е, че съм патриот и че заставам зад идеята за съхраняване на националните и суверенни държави в Европа!”, пише Мирослава.

Веднага под поста й заваляха коментари на възмутени сънародници: „Не мога да повярвам, това е пълно извращение! Пълно падение! Превърнаха Европа в концлагер на мисълта. Предлагам да се организираме на протест пред австрийското посолство в София!”, призовава Румен Дечев.

„Изразяване на мнение и то от тук (б.а. Фейсбук) е нож с две остриета. Не знам в какво си се забъркала,но едно е ясно: отиди на този разпит, няма да те екзекутират. Ако беше нещо сериозно нямаше да ти пращат призовка, а щяха да те посетят тези с качулките. И за твое успокоение: те превеждат с помощта на Гугъл и кой знае какво са превели. Така че не се притеснявай. Поздрави от мен!!!”, пише пък Пламен Петров. 

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари