Българска майка предизвика буря от емоции със снимките на бебето си

0

9-месечно бебе, облечено в народна носия и с българското знаме в ръце, предизвикаха истински фурор в мрежата.

Снимките на малкия Калоян са качени в една от пернишките групи във Фейсбук от Поли Василева и са посветени на провелия се през уикенда фестивал на маскарадните игри  „Сурва”, пише БЛИЦ

Той е Калоян от Перник. На 9 месеца е и едва стои на крачетата си, но здраво стиска българското знаме - изправено! Няма никаква представа защо е облечен в народна носия и защо трябва да държи трибагреника, докато е още с биберон в устата, обаче... Ако родителите му, които определено имат представа, продължат всяка година да го водят по следите на българщината и да слагат знамето в крехката му ръчичка, някой ден тя ще укрепне и ще го държи все по-здраво, а той ще разбере ЗАЩО.

Дай, Боже, да разбере и КАК! И тогава може би вече ще знае, че злите сили се прогонват не само с "мълчана вода", а кукерските хлопатари са необходимият предвестник и глашатай... И тогава може би синьото в бистрите му детски оченца, ще се ококори в един безбрежно-светъл хоризонт пред всички чеда на България... Въпреки че 9-месечният Калоян още няма никаква представа, ТОЙ вече е ЗНАМЕНОСЕЦ! Дай, Боже!
”, пише с възхищение Елица Виденова.

Коментарите под кадрите с гордия невръстен българин и към този момент продължават да валят. „Браво на всички родители, че възпитават децата си да обичат и почитат българските традиции”, „Точно така трябва да се продължава българската традиция”, Браво бъдете здрави и благословени! Българското или го има в нас или не, но тук живее и се предава и на най-малкото поколение !!!”, пишат хората в мрежата.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари