Българка, собственичка на бар в Гърция: В България хората живеят по-добре отколкото тук!

45
Никаква великденска кошница няма, това е пропаганда, хората са много зле, твърди Милена
Никаква великденска кошница няма, това е пропаганда, хората са много зле, твърди Милена Видео: NOVA

Никаква великденска кошница няма, това е пропаганда, хората са много зле, твърди Милена

За да посрещнат по-спокойно празниците в Гърция, правителството въведе „великденска кошница”, която ще гарантира, че цените на някои продукти, които се търсят най-много около празника, няма да бъдат внезапно завишавани. Това се отнася за яйцата, агнешкото месо, кифлите и шоколадовите яйца.

В градчетата Виронеа и Петрици твърдят, че по никакъв начин не усещат помощ от държавата. Казват, че всичко в магазина е скъпо и дори сега около Великден, това, което пазаруват, е в ограничени количества, за да бъде сметката по-ниска.

Тревогата от високите цени в магазина се е настанила навсякъде в Гърция, но сякаш най-много в по-малките градчета. В Неа Петрици и Виронеа хората казват, че изнемогват. Милена от години живее във Петрици. Има рок бар, който в последната година работи без никаква печалба.

Нищо! Хората, изнемогват, работят за 500-600 евро, а токът е 200-300 евро. Какво да направиш с другите? Всичко, абсолютно всичко, всеки ден, този, който е шеф на супермаркета ми е приятел, когато идват, всеки ден идват с нови цени, абсолютно всеки ден”, разказва Милена, предава NOVA.

За супермаркетите и цените в тях Милена вече разказва вицове.

В супермаркета има един анекдот: Влизаш в супермаркета, поемаш си въздух - 30 евро струва! Направи си сметка за какво става въпрос? Много е скъпо. Никаква великденска кошница няма, това е пропаганда. Цените за Великден се увеличиха още повече, хората са много зле, мога да кажа, че в България живеят дори по-добре отколкото тук. Цените на ток, на вода, на всичко са много високи”, казва Милена.

Но въпреки всичко гърците опитват да държат духа си висок. И всеки разговор с тях завършва със сърдечни пожелания за Светъл Великден, по-добро бъдеще и по-ниски цени в магазина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    16
    Крузи
    Като са толкова зле ,тая какво търси там? Трябваше да си стои в "богатата" и "просперираща" България! То българин доволен няма , та и тая особа се вписва в това правило! Като по чисто български си съсипахме страната ,сега "гони Михаля" по всички кътчета на Галактиката! Хайде ,какво чакаш идвай си тук и живей богато и щастливо!
  • 4
    15
    Даниела
    ,,Много са злее,, да почнат да си теглят спестените пари в банките,имат милиарди. По цял ден седят по заведенията, тия плужеци. На гъркините г......е са им като плазмени телевизори
  • 3
    14
    До 11 "българин"
    Ами заминавай в любимата ти ТероруZZия да жиееш, боклук антибългарски!
  • 11
    13
    Галя
    Пише, че ДОРИ в България живеят по-добре. Явно ние сме мярка за"тежък живот"...
  • 1
    12
    Корабас Барабас
    Не там! ;)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари