България започва да си сътрудничи с китайската провинция Цинхай

0
Провинция Цинхай е с население от 5.6 млн. жители
Провинция Цинхай е с население от 5.6 млн. жители

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) започва да си сътрудничи с провинция Цинхай в Народна Република Китай.

Зам.-изпълнителният директор на агенцията Румяна Цаканска се срещна днес с делегация от китайската провинция, която е водена от Янг Шиамин, зам.-кмет на столицата Синин, представители на Общинското бюро по търговия, Комисията по икономика и информация на града, местния съвет за международна търговия и на бизнеса. Нашата агенция работи в тясно сътрудничество с доста китайски провинции. „Надяваме се на по-интензивно такова и с провинция Цинхай, заяви Цаканска по време на срещата.

„За целта могат да се организират двустранни бизнес делегации и посещения, както и участия в международни изложения в двете страни. По този начин ще насърчим връзките между малките и средните предприятия, допълни тя. Китайските компании от Цинхай се интересуват от сътрудничество в областта на земеделието, хранителната индустрия, биотехнологиите, енергетиката и леката промишленост.

На срещата присъства представител на най-голямата фирма за производство на килими в Китай, която търси български партньори. На нея беше и председателят на Българо-китайската търговско промишлена палата Лъчезар Динев.

Провинция Цинхай е с население от 5.6 млн. жители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари