България в снимки (9 юли 2016)

0

Стотици участници се включиха в състезанието "Legion Run" край езерото Панчарево.

Спортната надпревара включва бягане, пълзене по пресечен терен с много препятствия, лазене в кална вода и други.

В димитровградския парк "Марица" се проведе традиционно състезание по скейтборд. Участие взеха скейтъри от Димитровградската школа, от Хасково, Стара Загора, Пловдив и Асеновград:

Горещини и високи температури от над 32 градуса морят жителите на Пловдив. Всички търсят прохлада от жегата в парковете и градските къпални:

Военноморските сили на България провеждат национално военноморско учение «Бриз 2016», отворено за участие на ВМС от страни-членки на НАТО. Учението се провежда в Черно море – прилежащата зона и изключителната икономическа зона на България. Част от корабите са базирани на кея в Пристанище Бургас, където на 10 юли е обявен ден на отворените врати за граждани

Десети републикански многожанров фестивал на хората с увреждания започна в Перник. В продължение на два дни на сцената пред читалище "Просвета" в кв. "Църква" ще се изявят над 1500 участници. За първи път е обособена алея на занаятите. Гостите на фестивала могат на живо да наблюдават тъкане на черги, шиене на народна носия, предене на вълна и други. Инициативата цели да възроди българските занаяти:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари