Джейсън Стейтъм е бил на крачка от смъртта в България

0
Актьорът пада в Черно море с камион, който бързо започва да се пълни с вода
Актьорът пада в Черно море с камион, който бързо започва да се пълни с вода

Актьорът пада в Черно море с камион, който бързо започва да се пълни с вода

Джейсън Стейтъм е известен с това, че не се плаши от сложни каскади и често дори предпочита да ги прави сам, а не да разчита на каскадьори. Това създава много по-впечатляващ ефект на екран, както и печели точки за актьора, който продължава да се слави като един от най-смелите мъже в Холивуд заедно с Том Круз, който също не се притеснява да пилотира хеликоптер или да скача от огромна височина.

Но да се върнем на Стейтъм. Преди години той се присъединява към група холивудски мачовци за снимките на поредицата „Непобедимите“. Част от сцените са заснети в България, където Джейсън е преживял както един от най-приятните си моменти, така и един от най-страшните. Оказва се, че актьорът е имал близка среща със смъртта по време на снимачния процес във Варна, която ще остане завинаги запечатана в ума му, разказва Tialoto.bg.

Ситуацията се случва по време на почивката между сцените, когато Стейтъм решил да изпробва един от камионите, с които трябва да снима след няколко часа. От екипа разказват, че автомобилът е бил подготвен за снимките, като в него, освен Стейтъм, е трябвало да се качи и група оператори, режисьор и координатор по каскадите. По време на почивката обаче актьорът решава да се поразходи малко, което е можело да му коства живота.

Британецът взима камиона за тест драйв, преди да заснеме сцената си. За съжаление, докато ускорявал, спирачките се повредили и автомобилът не можел да бъде спрян. Стейтъм нямал достатъчно време да реагира, за да излезе от камиона, политайки заедно с него в Черно море. По време на интервю той споделя, че водата е била мътна, почти тъмна, така че не е могъл да види нищо, защото автомобилът е започнал да се пълни с вода и потъвал към дъното.

„Трябваше да сме отзад на този камион. По някаква причина обаче сме навън, говорим си, пием си смутита, такива неща. Той се качва в камиона, ние сме във Варна, на брега на Черно море. Той буквално трябва да спре камиона, ние излизаме от него, снимаме и всичко е готово. Камионът обаче не спира. Преминава през дока, в Черно море с Джейсън Стейтъм на шофьорското място“, казва Тери Крюз в шоуто на Джей Лено.

Това, което влошило още повече нещата за британския актьор, е бил фактът, че той е бил облечен в много тежки дрехи – военни ботуши, униформа, оръжия, тежки колани и много други предмети, които се опитвали да го задържат на дъното. За щастие, като опитен каскадьор, той не позволил на страха и разочарованието да го завладеят и намерил начин да се измъкне от потъващия камион. Независимо от тежкия костюм, плувните умения на Стейтъм не го подвели и той успява да изплува обратно на повърхността.

Тери Крюз си спомня, че целият екип е бил замръзнал, когато осъзнават, че возилото потъва заедно със Стейтъм. Докато актьорът успява да излезе над водата, камионът продължил да плува към дъното.

В интервю за Джими Фалън самият Стейтъм си спомня за ужасяващата случка. Разказва, че преди да акостира във водата на Черно море, е ударил двама оператори, мислейки си че ги е убил. Признава, че си е помислил, че ще умре. В един момент обаче успява да се събере, отваря прозореца и се измъква, за да доплува обратно на повърхността.

„Излязох от водата, а всеки ме гледаше и чакаше на брега. Огледах се, но не виждах Слай. Погледнах нагоре и го видях на една от скалите с телефон в ръка, снимайки цялото нещо и смеейки се“, спомня си актьорът. Сталоун дори намерил сили да се пошегува с колегата си, питайки го дали има нужда от кърпа.

Когато беше попитан за инцидента, Силвестър Сталоун, който също е част от „Непобедимите“, казва, че всеки друг би се удавил на мястото на Стейтъм, но не и колегата му. Според изявлението на Слай, тритонният камион е потънал на дълбочина от 18 метра в тъмните води, което може да направи бягството почти невъзможно. Въпреки това Джейсън постига и невъзможното, подобно на това, което правят героите му във филмите.

Очевидно близката среща със смъртта не отказва актьора да посещава България, тъй като той се завръща отново в страната ни малко след „Непобедимите“, за да снима „Механик: Възкресение“. Интересното е, че по-голямата част от сцените са заснети отново във Варна. Стейтъм продължава да прави собствените си каскади и до днес, показвайки че нищо не може да го уплаши.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари