България събра над 200 000 лв. за Варна чрез есемеси

0
България събра над  200 000 лв. за Варна чрез есемеси
Снимка: БГНЕС

Повече от 200 000 лева събраха българите само за ден в помощ на потопена Варна чрез есемеси с текст DMS VARNA на дарителски номер 17 777, съобщиха от администрацията.

Потопът, който опустоши кв. „Аспарухово" късно вечерта в четвъртък, разруши и изрови улиците, събори жилищни постройки.

През целия петъчен ден в община Варна пристигат съболезнователни писма, с които различни публични организации изразяват съпричастността си към пострадалите при наводненията в кв. „Аспарухово".

Ръководствата на общинските администрации на Сухиндол, Стара Загора, Русе, Бяла /Русе/, Горна Оряховица, Дупница, Габрово, Сливен и Плевен са само малка част от изразилите съпричастност.

Писма бяха получени и от Св. Синод, Института по физика на твърдото тяло, Екипът на MoveBg, Посолството на Франция в България, Посолство на Чехия в София, Генералното консулство на Република Турция в Бургас, Областна администрация Смолян, Народното събрание.

Днес се очаква президентът Росен Плевнелиев и европейският комисар за международното сътрудничество, хуманитарна помощ и реакции при кризи Кристалина Георгиева да посетят най-тежко засегнатите от наводненията райони на Варна.

Източник: Стандарт нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари