България приема 7 световни купи по гимнастика в олимпийския цикъл за Париж

0
В художествената гимнастика от 2022 до 2024 година три пъти ще посрещнем световния елит в този спорт
В художествената гимнастика от 2022 до 2024 година три пъти ще посрещнем световния елит в този спорт Снимка: Getty Images

България ще бъде домакин на 7 кръга от световните купи в различните гимнастически спортове.

Това стана ясно след като Изпълнителният комитет на Международната федерация по гимнастика одобри домакинствата за следващия квалификационен цикъл за олимпийските игри в Париж през 2024 година по време на своето он-лайн заседание.

<strong class='keys'>Ансамбъл</strong> - Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова

Ансамбъл - Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова

В художествената гимнастика от 2022 до 2024 година три пъти ще посрещнем световния елит в този спорт, информира БНР. Догодина столицата ни ще организира състезанието от 8 до 10 април. През 2023 това ще стане от 31 март до 2 април, а през 2024 от 12 до 14 април. Интересното е, че към традиционните вече градове - домакини като София, Баку, Пезаро и Ташкент  през новия квалификациенен цикъл се присъединява и гръцкия крайморски град Паело Фалиро.

Мариян Михалев

В скоковете на батут през 2023 Варна ще е организатор етап от световната купа на 7 и на 8 октомври. И година по-късно Морската ни столица отново ще посрещне най-добрите състезатели само, че в периода от 13 до 14 април.

Димитър Димитров

В спортната гимнастика през 2022 година домакинството на кръг от световната купа ще бъде от веригата Чалъндж, като отново залагаме на Двореца на културата и спорта във Варна. Състезанието е предвидено за периода от 26 до 29 май.

Двореца на културата и <strong class='keys'>спорт</strong>а във Варна

Дворецът на културата и спорта във Варна

И още едно домакинство е възложено на България, но този път в новата дисциплина - паркур. София ще приеме надпреварата в това гимнастическо направление от 8 до 11 септември догодина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари