България не може да толерира подобно нещо, което се извършва в 21 век

0
Красимир Каракачанов: Изпратих писмо до македонския президент
Красимир Каракачанов: Изпратих писмо до македонския президент Снимка: БГНЕС

„Аз изпратих писмо на македонския президент и лично го призовавам да вземе мерки, защото неговите уверения, че Македония има добри намерения спрямо България, че ще води нова политика спрямо България, се опровергават всеки ден.”

Това каза Красимир Каракачанов председател на ВМРО и съпредседател на ПГ на Патриотичния фронт, във връзка с разпространените снимки във Фейсбук страницата на 59-годишния Миленко Неделковски, който твърди, че е премахнал паметната плоча за загиналите български офицери и войници на Каймакчалан, предаде Агенция „Фокус”

„България не може да толерира подобно нещо, което се извършва в 21 век и то от граждани на една държава, която иска помощта на България за членство в НATO и ЕС”, заяви Каракачанов.

„Ако македонските власти не вземат мерки този човек да бъде санкциониран, той не само е извършил това престъпление, той се е фотографирал, документирал и се хвали с това. Този човек трябва да бъде наказан по Македонските закони”, категоричен е Каракачанов.

„Също така България може да заведе срещу него съдебно преследване. А Божиите закони ще му ги оставим други хора, който ще му ги наложат”, допълни той.

По думите му това нещо не може да продължава и не може да бъде премълчавано. „Очаквам ясна реакция от страна на българското правителство, външно министерство, на нашия посланик в Скопие. Най-малкото което е, че може да връчи една нота в македонското външно министерство, а македонският посланик трябва да бъде извикан още днес в нашето външно министерство и да му бъде връчена провесна нота, с настояване срещу този човек да бъде повдигнато наказателно преследване. Тъй като и в самата Македония разрушаването на паметници е престъпление.”

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари