Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

България не е само София. Набийте си го в тъпите глави!

47
Нищо не ни е наред. И новата кейова стена в Русе, на която скоро кораб няма да застане.
Нищо не ни е наред. И новата кейова стена в Русе, на която скоро кораб няма да застане. Снимка: Dunavmost / Архив

В унгарския Дунав всяко селце има понтони за приставане на големи кораби и най-малко 300 съоръжения за спускане на лодки на вода с колесари.

В българския участък при ниски водни стоежи големи кораби могат да пристават само в някои от по-големите градове. Ние имаме от Силистра до Видин всичко на всичко 3 слипа за колесари.

Браво на софийските ни ръководства за топлата грижа!

Ще се ядосам и ще направя една асоциация за справедливо бюджетно финансиране на дунавските региони, които са тотално занемарени от всички правителства без изключение.

Конкретните виновници за окаяното състояние на дунавското ни крайбрежие и за липсата на елементарна инфраструктура са министерствата на: благоустрояването, на туризма, на транспорта и на спорта.

България не е само София. Набийте си го в тъпите глави!

Нищо не ни е наред. И новата кейова стена в Русе, на която скоро кораб няма да застане. И новото яхтено пристанище, което в този си вид не е пригодно да приюти дори и гребни лодки, а камо ли яхти. Но, нали софийската фирма усвои европейските пари. Това изглежда е важното за софийските безхаберници. Русенецът министър Събев трябваше да предложи отделянето на Дунава от морето със закон, както е в Западна Европа.

Специфичните за реката въпроси трябва да се решават от речни, а не от морски специалисти, както за съжаление е в момента.

Автор: Александър Каменов
(Автор: Александър Каменов - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    18
    Кога...
    Кога ще разкараме от Русе селяците и простаците обърнали града на селски тезгях? Да ги натирим в посока Бяла и околните села от където са дошли.Надупени към София и разлигавени към града.За пост,служба и комисион може и доходното да пуснат на концесия.
  • 12
    17
    Краси
    Затова всички данъци и приходи само за русенска област,хуй за Софиянци
  • 14
    16
    Замислен
    Много ми е интересно в кой участък на реката има някой идея за съоръжение шлюз? Най вече в Българският участък в кой скалист "КАНЬОН" ще бъде построен и с каква дълбочина? Сигурно ще прихванем папура от блатистите райони в Румъния и ще опънем стени край Силистра или Никопол? Може би ще теглите кораби с КалиПетровски магарета и катъри както е било на железни врати някога със Локомотиви?Може би някой бърка започнатото и недовършено съоръжение след Силистра,а именно канал свързващ Дунав и Черно Море през времето на Тодор Живков................Там е окрадено всичко отдавна.Питайте защо е спряно?
  • 19
    15
    ДО 6-ТИ РУСЕ
    ПРЕДИ ОТИВАШ НА КОНСКИЯ ПЛАЖ ИЛИ ПОД БОЛНИЦАТА И МАЯТА И ПУСКАШ ЛОДКА.СЕГА НЯМА.НАПРАВИХА СЪОРЪЖЕНИЕ ФАЛШИВО ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ПАРИ.ДУНАВ НИКОГА НЕ Е ЗАЛИВАЛ ЦЕНТЪРА НА РУСЕ ИЛИ ПАРКА ПОРАДИ ФАКТ ЧЕ СМЕ НА ВИСОКО.НИКОГА НЕ ИМАЛО НУЖДА ОТ ТАКОВА СЪОРЪЖЕНИЕ.ОТ АЛЕЯ? ДА,НО ОТ ДИГИ КОИТО ДА НИ ПАЗЯТ ОТ 5 ИЛИ 7 БАЛА МОРСКИ ВЪЛНИ???? ТА НИЕ СМЕ НА РЕКА И ТЯ ИМА РАЗЛИВИ.НЯКОЙ МИСЛИЛ ЛИ Е ТОВА? ОБЯСНЕНИЕ ДА ДАВАТ АРХИТЕКТИ,ИДЕЙНИ ПАРТИЙНИ БУДИТЕЛИ И ДРУГИ ОТ КРЪГА НА ПП ГЕРБ. ЩО СЕ КАСАЕ ДО СЛИПОВЕ ЗА ЛОДКИ? НЕ НИ ОСТАВА НИЩО ДРУГИ ПРИ СВЪРШЕНИЯТ ФАКТ ОСВЕН ДА ОПЪНЕМ НА ПЛАМЕН НУЛЕВ СЛИПОВЕТЕ ДА ВИДИМ МОЖЕ ЛИ СИ ВЪРЖЕМ ЛОДКИТЕ ЗА ТЯХ И КОЛКО СА ИЗПОКЪСАНИ ОТ СМЪКВАНЕ И ВДИГАНЕ.МИСЛЯ ЧЕ Е РЕДНО ДА ПОКАНИМ НА РАЗГОВОР ЗА КОМЕНТАР БИВШЕТО РЪКОВОДСТВО НА РУСЕ ПРЕД ТЕЛЕВИЗИЯ ЗА ДА ОТГОВАРЯТ НА ВЪПРОСИТЕ НА ГРАЖДАНИ.ДА СЕ НАПРАВИ СДРУЖЕНИЕ КОЕТО ДА ПРЕДСТАВЛЯВА РУСЕ И РУСЕНЦИ И ТЕМАТА ДА Е РУСЕНСКИ КЕЙ И ДИГАТА.КОЙ КАКВА Я СВЪРШИ И С КСКВО НАВРЕДИ НА РУСЕНЦИ И АКВАТОРИЯТА В УСЛОВИЯТА НА "РЕКА" ,А НЕ НА"МОРЕ".,А СОФИЯНЦИ ОТДАВНА НЯМА.ПЪЛНО Е ТАМ СЪС СЕЛЯНЦИ.
  • 21
    14
    Софиянец
    То и София не е само центъра но 80% от ресурсите отиват именно там.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари