България купува нов изтребител

1
Ще бъде закупен нов изтребител за българската армия
Ще бъде закупен нов изтребител за българската армия

Ще бъде закупен нов изтребител за българската армия. В бюджета за другата година са предвидени средства за първата вноска, това заяви военният министър Николай Ненчев в ефира на БТВ.

Министърът съобщи още, че е получил пълни гаранции от полската държава за спазването на договора за ремонт на двигателите на МиГ-29. По думите му междуправителственият договор е достатъчна гаранция за сигурност. „Всичко е наред, получихме изключително изгодни условия. Идеята е на един по-късен етап от модернизацията на тези самолети да се извършва в България, което ще осигури нови работни места“, коментира още той.

Ненчев заяви: „Това което направих аз е продиктувано от националния интерес.“ На въпрос дали руската и полската страна ще продължат съвместна работа по самолетите МиГ-29 Ненчев отговори, че това е въпрос е на полското правителство.

Военният министър обяви още, че разрешението за прелитането над въздушното ни пространство от страна на руски самолети зависи от целта на самолетите: "Маршрутът е странен, според мен не е необходимо те да преминават над България."

Ненчев увери, че има достатъчно военни по границата, които оказват съдействие на гранична полиция. Вчера хеликоптер е направил оглед на границата. "Имаме готовност да окажем всякаква помощ. Информацията с която разполагаме е твърде обезпокоителна, времето е студено, миграционния процес се засилва."

В коментар за резултатите на Реформаторския блок на местните избори Ненчев коментира: "Очаквах повече, но постигнахме достатъчно."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари