България иска да прекрати договора с Pfizer за COVID ваксините

3
България е унищожила над два милиона дози ваксини през за 2022 година
България е унищожила над два милиона дози ваксини през за 2022 година

Страната ни няма нужда от повече ваксини, коментира здравният министър

На заседанието на Европейската комисия по здравеопазване България ще настоява договорът Pfizer/BioNTech за доставка на ваксини да бъде прекратен. Другата опция на страната ни е да се спазват желанията на държавите членки за необходими количества. Това коментира здравният министър Асен Меджидиев на брифинг в Министерския съвет.

България няма нужда от повече ваксини. И нашето становище беше, че принудата държавите да купуват такива големи количества, които да бъдат унищожавани след това, е изключително безотговорна и не е имиджова нито за България, нито за Европейската комисия, нито за ЕС”, добави здравният министър.

България за 2022 г. е унищожила над 2 милиона дози ваксини благодарение на това, че преди година и половина е взето решение по брой население да бъдат определяни квотите и бяха доставени едни огромни количества ваксини, чиито срок на годност изтече. За тази година също предстои едно огромно количество ваксини да бъде бракувано и унищожено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    daskal
    До 3 - Тъпако, не съм ваксиниран.
  • 10
    3
    До 2:
    daskal-е, наистина ли си толкова тъп? Какви операции, какви трансплантации, какви „грешни“ милиарди?!! Че нали това беше целта на измислената им пЛандемия, бре? Да поусмъртят известно количество хора, останалите да ги чипират, пардон, „дигитализират“ с цел тотален контрол, и най-вече да спечелят много милиарди на гърба на такива като теб, вярващи на правителството и в „науката“? Пея ви го вече три години, а вие пак сте в кенефа! Май малко са ти дошли иглите или „ваксината“ е била плацебо!
  • 4
    2
    daskal
    "...принудата държавите да купуват такива големи количества, които да бъдат унищожавани след това, е изключително безотговорна..." Твърдението на министъра е абсолютна истина! Тя подкрепя и тезата, че не всичко, което се налага насила на държавите от европейски и световни организации е перфектно. Колко ли животоспасяващи операции, трансплантации и др. можеха да се направят с тези грешни милиарди, пръснати за ваксини?! И сега... кой ще поеме отговорност за това БЕЗОБРАЗИЕ?
  • 8
    1
    Възмутена
    Върнете ги на тази, която води преговори и подписа договор от името на ЕС. Урсула....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари