България и Румъния не вървят в пакет

0
Те винаги са били разделени в очите на Европейската комисия
Те винаги са били разделени в очите на Европейската комисия

България и Румъния не вървят в пакет в мониторинга, заяви зам.-председателят на ЕК Франс Тимерманс в предаването „Брюксел 1” по Bulgaria ON AIR.

България и Румъния не са две страни, които вървят в пакет. Те винаги са били разделени в очите на Европейската комисия и ние винаги сме давали индивидуална оценка на всяка една от тях”, каза Тимерманс в ексклузивно интервю.

През последните 11 години понякога Румъния отбелязваше сериозен напредък, а България нямаше напредък. Тогава сме били по-критични спрямо България, отколкото спрямо Румъния, Сега положението е обратното. Но ние винаги сме третирали двете страни индивидуално”, добави Тимерманс в отговор на въпроса може ли мониторингът за България да падне, ако до 2019 година страната ни изпълни препоръките по оставащите 3 пункта, при положение, че за Румъния мониторингът остане. 

По думите на Тимерманс, през 2007 година, когато двете страни станаха част от Общността, България и Румъния не са били готови, по отношение на правосъдието и вътрешния ред, за присъединяване към ЕС.

За да сме сигурни че двете страни ще наваксат в тези сфери, създадохме Механизма за сътрудничество и проверка”, коментира зам.-председателят на ЕК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари